Week 9
Lieve allemaal,
Eindelijk is het zo ver, mijn laatste verhaal vanuit Panadura! Eerst nog even over afgelopen weekend.
Vrijdag hebben we in Galle het fort bezocht. Was erg mooi om te zien. Ook hebben we ons daar weer eens iets laten aansmeren. Je zou toch denken dat we na 2 maanden alle trucjes wel kennen hier, maar nee. De vraag was of wij even iets in het nederlands voor een winkel wilde vertalen. Natuurlijk! Als dank kregen we 2 kleine maansteentjes. Maar ja, wat doe je met 2 miniscule steentjes? In plaats daarvan konden we ook oorbellen kopen met die steentjes erin, voor een mooi prijsjue natuurlijk. Dus ja, laten we die man er maar vanaf helpen. Overigens zijn het wel leuke oorbelletjes hoor. a Galle snel door gereisd naar Unawatuna, want de zee riep onze naam. Gewoon weer een lekker weekend gehad aan het strand, wat souvenirs gekocht, gesnorkeld en een biertje gedronken.
Zojuist hebben we het laatste dagje in het ziekenhuis erop zitten. Hier en daar nog even wat foto's gemaakt en de zustertjes een cake gegeven. Het was een mooie ervaring daar, maar mijn lichaam zit vooral vol spanning wat ons nu te wachten staat.
Nou, pak allemaal google maps er maar bij, de reisroute! We hebben geen strakke planning of zo, want je weet natuurlijk nooit wat er op je pad komt. Dit is een beetje het idee:
Aankomende donderdag vertrekken we vanuit Panadura naar Anuradhapura. Anuradhapura is de oude hoofdstad, die vooral volstaat met tempels en stoepa's. Hier blijven we ongeveer 2 dagen. In die 2 dagen bezoeken we ook Minthale, een paar kilometer ten oosten van Anuradhapura. Ook daar zullen wij onze culturele kennis verrijken. Daarna vertrekken we naar Dambulla. Vanuit daar bezoeken we een dag Sigiriya en een dag Polonnaruwa. Ook die steden staan vol met, je raad het al, tempels. Als we onze reisgids moeten geloven, is elke tempel bijzonder hier. De ene is de mooiste, de ander de grootste, de kleinste, de belangrijkste, de kleurrijkste en ga zo maar door. Ook wordt er in de ene een tand van buddha bewaard, in de ander een haar of een bot. Wij hebben allang besloten er maar een paar te bezoeken, anders komen we als buddha terug. In het weekend van 16 maart willen we in ieder geval in Kandy zijn. Daar zijn we weleenswaar al geweest, maar er valt nog het een en anders te zien. Na dat weekend gaan we richting Ella, dat is meer zuidwaarts de bergen in. Daarna naar Nuwara Eliya, meer richting het midden weer. Waarschijnlijk verblijven we in beide steden 2-3 nachten. Vanuit Nuwara Eliya moeten we een dag op en neer naar Colombo om dat verrekte transit visum voor India aan te vragen. Tot slot nog 'even' Adams peak, waarbij we onze conditie eens goed op de proef stellen. Oh ja en misschien ook nog het Siharadje Forest, maar het is vrij lastig om daar te komen dus dat zien we wel. Deze mooie reis sluiten wij af met een welverdiende week in Hikkaduwa. Daar zullen we zorgen dat ze ons hier in ieder geval nooit meer vergeten en dat we poepie bruin terug komen. Als je op de kaart kijkt zul je wellicht denken dat we maar kleine afstanden reizen. En ja, dat klopt, zo hebben we dat natuurlijk gepland. Maar denk dan ook meteen even aan mijn busverhaal..Morgen nog de hele dag de tijd om onze spullen te pakken en de andere vrijwilligers gedag te zeggen.
Ik ga mijn best doen elke week gewoon een verhaal te posten, maar ik weet natuurlijk niet hoe het daar met internet zit. Verder blijven we gewoon netjes binnen als het donker is, dan zal ons vast niets gebeuren ;).
Liefs en kussen,
Mance
Hee lieve Mance!
wat ontzettend spannend allemaal!
Heel veel plezier met de doorreis en ik ben benieuwd naar je volgende verhaal.
xx
Lieve Mance!
Heel veel plezier en let goed op jezelf!!
Dikke kus xx
Hej Mance,
leuke verhalen! Je maakt me erg jaloers.. Heel veel plezier met het ontdekken van de rest van het land!
x
Poepje you can do it en je bent niet alleen!! Stop al je energie en enthousiasme erin en je gaat een top tijd beleven, wanttttt dat doe je en heb je nu ook al :D Haven fun babe! Zoen
He Mance, Leuk en spannend. Je begint weer aan iets nieuws. Dat wordt reizen in gammele bussen en overvolle treinen, nieuwe mensen ontmoeten en avonturen beleven...
Heel veel plezier en kom behouden thuis.
Haa lieve schatteke! Klinkt als een mooie reis die jullie nog gaan maken!! en vooral dat laatste weekje zonnen kan ik erg goed begrijpen en ben ik uiteraard ook erg jaloers op!!!! Geniet ervan en ik kijk alweer uit naar jullie volgende verhaal!!
Lieve mance en suus,
enjoy jullie trip! :D en korte afstanden, dat zou ik ook maar doen met al die vieze zwetende lichamen in zon bussie!!!
Tot snel aapies, ik mis jullie! zit hier met een kleine kater op de uni na een mooie sangriarace van gisteravond... heb weer lekker mogen DJ-en.. jullie hadden erbij moeten zijn ;-) xx
en als je last hebt van vervelende kerels..................hard en boos in het nederlands vloeken..........helpt vaak wel.